Siirry pääsisältöön

Blogin kirjoittaja - rakastaa liikuntaa!


Tervetuloa blogiini seuramaan liikunnan täyteistä elämääni!

Blogin kirjoittaminen on ollut ajatus tasolla jo jonkin aikaa. Joten nyt on aika laittaa ajatus toteen. Sinua varmaan kiinnostaa kuka olen? Tässä sinulle ystäväkirja täytettynä minusta:

Nimi: Saija Dahlberg
Ikä: 30 vuotta
Siviilisääty: Naimisissa.
Paikkakunta, jossa asun: Loviisa, omakotitalo.
Lapsia: Kyllä, kaksi poikaa 5- ja 3 -vuotiaat.
Lemmikkieläimiä: Kyllä, kaksi kissaa. Miko ja Mauno kissaherrat.
Ammatti: Reskontranhoitaja/luotonvalvoja leasingyhtiössä
Harrastukset: Juoksu, kuntosali, liikunta yleisesti sekä käsityöt.



Mikä sai minut liikkumaan enemmän?
Keväällä 2019 tajusin, että kaipaan liikunnan osalta järkevyyttä. Tällöin ystäväni opiskeli personal traineriksi, jonka kautta sain edullisesti PT valmennuksen muutamaksi kuukaudeksi. Ja ai että! Tämä oli oikea valinta. PT valmennuksen jälkeen olen käynyt kuntosalilla 2-3 kertaa viikossa. Kesällä hurahdin myös juoksemiseen uudelleen. Otin syksyllä 2019 PT:n juoksun osalta, jossa kävimme juoksutekniikkaa läpi. Kuvasimme juoksuani, jonka avulla itsekin pystyin konkretisoimaan juoksutekniikkaani. Ja oho, minulla oli vääränlainen juoksuasento, jota olen lähtenyt korjailemaan. Juoksuasennossani virhe tulee liiallisesta selän kallistamisesta.

Juoksuun hurahtamiseen viimeinen silaus oli, kun minut valittiin mukaan Naisten Kympin "Kympin Naiset" -valmennusryhmään. Laitoin hakemuksen Kympin Naiset valmennukseen hetken mielijohteesta, jos vaikka mukaan sattuisi pääsemään. Ja mikä onni ja ilo oli, kun olin päässyt mukaan valmennukseen! Hakemuksia oli tullut yli 300, joista valittiin 10 eri tasoista ja ikäistä naista ympäri Suomen mukaan harjoittelemaan Citroen Naisten Kympille 9.5.2020 yhdessä juoksuvalmentaja Kirsi Valastin johdolla. Valmennukseen sisältyy Kirsin laatima juoksuohjelma, yhteistreenit, somettaminen omasta treenaamisesta sekä tietenkin Citroen Naisten Kymppi juoksutapahtuma 9.5.2020 Helsingissä!



Miten liikunta koostuu elämässäni nykyään?
Tänä päivänä liikun mahdollisimman monipuolisesti. Viikkooni sisältyy 3 x kuntosalitreenejä, 3 x juoksutreenejä sekä 1 x viikossa HIIT ja kahvakuula tunnit. Tässä perus viikko-ohjelmani liikunnan osalta, toki treenit vaihtelevat viikoittain omien menojen mukaan, mutta lähtökohtaisesti noudatan tällaista kaavaa:

Ma: salitreenit tai juoksutreenit
Ti: HIIT 1h ja kahvakuula 1h
Ke: salitreenit ja kehonhuoltoa
To: salitreenit tai juoksutreenit
Pe: Lepopäivä ja kehonhuoltoa
La: juoksutreenit ja kehonhuoltoa
Su: juoksutreenit ja kehonhuoltoa

Työpaikallani lisäksi pidän taukojumppaa ja kuukausittaisia liikuntahaasteita kollegoille. Joulun alla kyykkäsimme peput pikkujoulu kuntoon, tammi- ja helmikuussa laitettiin core kuntoon ja maaliskuussa punnerretaan. Olenkin saanut työpaikallani jos minkälaisia lempinimiä; kyykky-Saija, jumppa-Saija, kyykyttäjä etc.

Tällainen minä olen!
Olisi kiva kuulla myös teistä - lukijat- minkälaista liikuntaa te harrastatte?

-SaijaMari-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymppi ei mennyt kympillä - kun juoksu ei kulje

Lauantaina 9.5.2020 olisi ollut tarkoitus juosta Naisten Kymppi. Mutta ei, tuli esteitä, maailmanlaajuinen COVID-19, joka vaikutti kaikkiin suuriin tapahtumiin. Naisten Kympin porukka päätti siirtää kuitenkin tapahtuman elokuulle. Mahtavaa, mielestäni paras juoksutapahtuma järjestetään sittenkin! Olin innoissani! Ja mitä vielä, Naisten Kympin porukka oli organisoinut vielä virtuaalikympin lauantaille 9.5.2020. Jes, pääsenkin toukokuussa kympille. Virtuaalikymppi järjestettiin siis niin, että jokainen juoksija juoksi oman reitin esim. tutun treenilenkin. Varsinaista juoksureittiä ei oltu merkattu. Oman juoksunsa sai sitten jakaa Naisten Kympin sosiaaliseen mediaan.  Koitti alkava viikko ennen kympin juoksua. Olo on hirveä niin henkisesti kuin fyysisesti. Henkisellä puolella omat haasteensa toi työpaikan yt-neuvottelut sekä stressi, jonka on aiheuttanut valtava työmäärä ja melkein kellon ympäri työskentely aiemmilla viikoilla. Fyysiset oireet ovat seurausta henkisen puolen romahduksesta

Lenkkitossut tauolle

Tällä hetkellä työ on vienyt minut mennessään eikä lenkkitossut. Koronasta johtuen työmääräni on tuplaantunut, jonka takia lenkkeily- ja urheiluaika puolittunut. Tämä on ollut todella haastavaa aikaa minulle, koska olen joutunut taistelemaan henkisen minäni kanssa siitä, että nyt on hyvä hiljentää liikunnan osalta, koska työ syö niin paljon energiaa. Lepo on ollut tällä kertaa tärkeämpää kuin liikunta.Tällaisen ajattelun oppiminen minulle ei ole ollut itsestään selvyys. Henkisen itsensä työstäminen ja omien heikkouksien vahvistaminen on yksi tärkeä asia minkä olen äitiyden ja iän myötä saanut oppia. Helppoa se ei ole ollut tunnustaa itselle, että nyt et voi onnistua tässä vaan rauhoita menoa. Suosittelen ajattelemaan omaa jaksamista ja viemällä ajatukset siihen ääritilanteeseen, jossa tapahtuu se kaikkein pahin. Kannattaako sinne asti mennä? Mitkä ovat ne rajoitukset, joilla voit hiljentää vauhtisi ettet sinne asti päädy? Omassa tilanteessa pahin olisi ollut ylikuormitus ta